Det kostar på att leva rätt

Något som nog de allra flesta har kännedom om, är att den rätta maten oftast är den dyraste. Varför ska det behöva vara på det sättet, då denna typ av mat borde premieras. Här skulle ju då de fattigaste vara de som bara skulle ha råd att äta den rätta maten. Nu är det ju inte heller bara mat som har med ett rätt och riktigt leverne att göra, utan det handlar om motion och att vara den som tar hand om sig på bästa sätt. Detta är också något som kan te sig väldigt dyrt, då de flesta har uppfattningen om att du får rätt motion av att gå på gym. Ja, gå på gym, det är något som kan kosta flera tusen per månad. Ska du sedan äta den rätta maten och använda biologiska och miljövänliga produkter, så kommer du att få ha en ganska kraftig månadslön.

Ja, detta är ju egentligen bara den uppfattningen som många har, och inte alls något som måste ha med sanningen att göra. Det behöver inte alls vara dyrt att leva rätt och hälsosamt. Något annat som den dyra uppfattningen används som, är att vara en kugge för att inte vara hälsosam eller motionera. Här säger många människor helt enkelt att de inte alls har råd att äta rätt och leva hälsosamt med den rätta mängden motion. Som du snabbt ser så kan alla ha nytta av denna usla syn på något som kan göras så enkelt och bra för alla individer. Det kommer till exempel inte alls att kosta dig mera att cykla eller gå i rask takt till jobbet. Det är dyrare att åka bil varje dag, samtidigt som det är mycket sämre för dig. Det är bara ett exempel, som talar för att den dyra uppfattningen är helt fel.

Billiga sätt att vara hälsosamt rörande motion och hälsa

Du som verkligen vill vara den som tar hand om dig, kommer också vara den som ser alla billigare alternativ. Här behöver du inte gå till gymmet och vara den som betalar 1500-2000 kronor i månaden. Detta bara för att någon ska ta fram ett elektroniskt verktyg en gång per månad som mäter fettbalansen i din kropp. Du känner helt enkelt att du får den rätta motionen. De alternativ som finns till gymmet, är att vara den som tar långa promenader eller ger sig ut i spåren och joggar eller springer. Detta är något som finns i de flesta städer, och det är kommunen som tar hand om detta. Att använda dessa anläggningar är helt gratis, vilket gör att du faktiskt kan vara den som får din motion gratis. Frågan du måste ställa dig, är hur mycket du verkligen vill leva rätt och må bra. Ett annat alternativ är att fortsätta med ursäkter för att komma undan denna bra motion.

Bra mat behöver inte vara dyr. Det handlar inte om att du måste äta lyxmat. Här är det inte nötkött och lax som gäller varje dag. Vad det handlar om när du ska äta rätt är att du har ett balanserat kostintag. Här gäller det att minnas den gamla kostcirkeln, som de förmodligen inte ens använder i skolorna längre. Vad du också kan göra för att få ned kostnaderna på din mat, är att jämföra olika butiker med varandra. För detta kan du använda handlamatpanatet.nu, som alltid ger dig uppdaterade priser på bästa och billigaste matkassen för varje vecka. Efter det använder du din fantasi och byter helt enkelt ut de olika saker du inte tycker passar. Även detta kommer fortfarande att ge dig ett bra pris. Här finns det inga ursäkter, utan det gäller bara att ta tag i ditt liv.